Türkiye genelindeki e-ticaret rakamlarına bakacak olursak 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonluk kısmı internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. E-ticaret sitelerine olan ilgi gün geçtikçe artarken, 10 milyonluk kullanıcı sayısının 2014 yılının sonuna kadar 12 milyon kullanıcıya ulaşacağı düşünülüyor.
E-ticaret sitelerinin kullanımının artmasıyla lojistik sektöründe de buna bağlı olarak bir artış gözlemleniyor. Bu noktada e-lojistik sektörünün 50 milyar TL’lik bir hacme ulaşması hedeflenirken, e-ticaret sektörü ekonomi dünyasında yeni büyüme alanı olarak görülüyor.
E-ticaret, hem maliyetleri düşürdüğü için hemde toplam perakende içerisindeki oranı yüze 2 olduğu için tüketiciler ve e-ticaret ile uğraşanlar için önemli fırsatlar sağlıyor. Bu fırsatların iyi değerlendirilmesi adına sunulan lojistik hizmeti oldukça önemli. E-ticarette sipariş verilen ürün, doğru zamanda, doğru kişiye istenildiği şekilde ulaştırılmadığı sürece; bir firmanın başarıyı yakalaması beklenemez.
Lojistik hizmetlerini e-ticaret sitelerine sunabilmek için güçlü bir otomasyon teknoloji sistemine sahip olmak gerekiyor. Bu alanda en önemli etkenlerden olan hız, uzmanlık ve IT teknolojilerini çok iyi kullanmak e-ticaret sektöründe en önemli unsurdur. Bu yüzden de sektörlerin dinamiğini bilen firmalar ile çalışılması gerekmektedir.